Prijava na e-novice

Objave

20 super idej za majhne kopalnice

Večina od nas sanja, da ima veliko, prostorno kopalnico z ločeno kadjo in tušem, dva umivalnika morda celo veliko odlagalnih površin. Ali živite sanje ali ne, lahko svojo kopalnico oskrbite do svojega celotnega potenciala z uporabo teh strategij, da boste imeli večji videz.

Od skrbnega izbiranja vaše barvne palete in bistvenih pripomočkov do uporabe nekaj pametnih vizualnih trikov, lahko uporabite nekaj teh nasvetov, da bi vaša kopalnica postala vizualno večja.

Nekaj idej: 

Belo z belim

Eden izmed najlažjih načinov, kako prostor narediti prostoren, je uporaba veliko belega. Bele ploščice, bele barve stene, bele omarice in tako naprej. Ta nebarvna barva naravno izgine, zaradi česar prostor izgleda večje. Prav tako odraža vsako razpoložljivo svetlobo, namesto da jo absorbira.

Bele obloge lahko povečajo prostor, ki so še posebej učinkovite v kopalnici. Ker kopalnica ponavadi vsebuje veliko belih elementov (npr. kad, straniščna školjka, umivalnik), z uporabo belega za druge površine ustvarja brezhiben videz, zaradi česar je prostor čim bolj zračen.

Upoštevajte, da uporaba bele barve ne pomeni, da prostoru manjka značaj. Uporaba različnih teksturnih elementov, kot so oblikovanje, bledi kamen ali ploščice ter poudarki tkanine, kot tudi občasno dotikanje kovin ali lesa, bo ohranila brezhiben videz, medtem ko še vedno daje očem veliko bogastvo in svežino barv.

Ton na ton

Niste oboževalec bele barve? Še vedno lahko dobite zelo velik in lahkoten učinek s paleto ton v toplih bež, mehkih sivih ali celo rahlih odtenkih, kot je nebeško modra. Izberite razkošne ploščice in poiščite barvo za preostale stene, ki se dvignejo na eno izmed odtenkov v njem. Celoten učinek je še vedno spokojen in zdravilen, ne da bi se vizualni prelomi zmanjšali, da bi zmanjšali vaše dojemanje prostora.

Uporabite plavajočo suhoto. V tesnem kopalnem prostoru je težko uravnotežiti povpraševanje po skladiščenju z željo po prostoru za dihanje. Plavajoča suština je odličen odgovor. To vam daje veliko prostora za shranjevanje dnevnih bistvenih elementov, vendar pod tlemi pod njim je območje počutite zarezo bolj odprto. V zelo majhnem prostoru, ki ima malo več prostora za rastline nog lahko veliko razliko.

Kontrast v kopalnici

Če želite nek kontrast, ga omejite na nekaj, kar je večji predmet v prostoru, kot je (nizka) omarica ali svetlobna napeljava.

Nato bo ta objekt izstopil kot funkcija, medtem ko se bo vse ostalo umaknilo in združilo skupaj kot ozadje.

Barva stropa enaka barve sten

Še posebej, če je vaš strop pod kotom ali ima nekaj čudno oblikovanih nizkih območij. 

Vse, kar bo združevala barva, bodo te nenavadne oblike izginile, prostor pa se bo vizualno razširil. Zmanjšuje število prehodov in ploskev, ki se sekata, zato ustvarijo čistejši, bolj ekspanzivni zgornji prostor v prostoru.

Mešajte barvo ploščic in barvo stene

Mešani odtenki ploščic na stenah podvojijo prostor v majhni kopalnici. Predstavljajte si ploščice s kontrastno barvo v tuš kabini. Vizualno bi to zmanjšalo velikost kopalnice na polovico, zaradi česar se zdi, da je tuš ločen prostor. Z mešanjem barve ploščice s steno in tlemi, se bo vse videlo kot ena večja soba.

Manj je več

Če res ne potrebujete velikega elementa za shranjevanje, razmislite o uporabi manjšega, nečesa, da bi pustili malo več odprtega prostora, namesto da bi namestili največjo omaro, ki jo lahko. Če pustimo malo praznega prostora, se bo območje počutilo manj napolnjeno in s tem prostornejše.

Imejte veliko ogledalo

Veliko ogledalo lahko podvoji velikost vašega prostora in še posebej v kopalnici resnično pomaga pri vizualni dvojni naložbi. 

V enem smislu je lahko zelo veliko ogledalo nekoliko drago. Vendar pa lahko zrcalo v primerjavi s ceno strešne ploskve dejansko daste enako dramatičen videz (če ne več) z boljšo vrednostjo. 

Strošek za veliko ogledalo s čudovitim okvirjem ali pa od stene do stene, da takšen velik učinek, da potrebujete čisto malo drugega, da bo kopalnica izgledala dovršeno.

Uporabite stekleno ploščo

Še en odličen način za razširitev videza vašega prostora je zamenjati zaveso za tuširanje (ki tvori malo vizualne stene, tudi če je odprto) s stekleno ploščo ali vratom. Celoten kvadratni posnetek prostora bo viden hkrati za večji videz, še posebej, če ste pod tušem.

Če imate raje več zasebnosti, lahko uporabite zastekleno ali obarvano stekleno ploščo, ki bo še vedno omogočala precej svetlobe, da bi se filtrirala, tako da se boste pri tuširanju počutili manj klavstrofobične.

Če opravljate popolno obnovo in se ne razmišljate o kopeli, poskusite umestiti tuš kabino. Lažje je vstopiti v in iz nje.

Poiščite svojo nišo

Dodajanje odprte niše ne krade samo nekaj praznih prostorov stene v prostoru za shranjevanje, ampak lahko dodaja veliko vizualne globine, zaradi česar so stene videti daleč proč od tistih, ki so resnični.

Nimate radi odprtih polic? Uporabite ta nišni prostor za vhodno omarico in si zagotovite vso to funkcionalno shranjevanje, ne da bi imel velik prostor v prostoru na ravni oči. To bo občutilo, da se v tem prostoru počutite bolj odprto in vam nudi veliko prostora.

Naravna svetloba

Naravna svetloba v kopalnici je vedno zaželena. Navsezadnje nič ne daje prijetnejšega občutka zjutraj v kopalnici, kjer vas jutranji žarki pobožajo in vas pozdravi.

Okno lahko pokrijete s prozornim senčnikom ali tonirate steklo. Na ta način imate še vedno lahko naravno svetlobo in zasebnost.

Če nimate okna, si lahko omislite kakšno svetilko, da v prostor prenesete svetlobo.

Uporabite svetlo razsvetljavo

Dobra osvetlitev je pomembna za to, da je prostor velik in odprt, vendar v kopalnicah, ki pogosto nimajo veliko naravne svetlobe, je še posebej pomembno. V kopalnici, potrebujete dobro osvetlitev, da naredite stvari, kot so britje ali učinkovito nanašajte ličila, zato ga ni mogoče preceniti.

Zaradi teh razlogov je ključno, da imamo bogato razsvetljavo, po možnosti z več viri svetlobe na različnih lokacijah. Mreža stropnih svetilk, kot tudi sodobno zrcalno osvetljeno ogledalo vam bo pomagalo preprečiti zasenčevanje in občutek, da bo prostor svetel in odprt.

Ustvarite dolge črte

Ali je vaša kopalnica tipičen pravokotnik ali bolj čudno oblikovana? Lahko najdete eno steno ali območje, ki je nekoliko daljše od drugih, da poudarite?

Dodajanje police, ploščice, oblikovalnega stolpa ali drugega dolgega elementa (tudi preproste barve barve) lahko pomagajo poudariti najdaljšo linijo v sobi in približati oči najširši točki.

Vizualno potisnite stene narazen

Če je vaša kopalnica zelo dolga in v obliki predora, namesto da poudarite dolžino še več, menite, da delate proti dolžini in namesto tega vizualno raztegnete širino.

Ta soba uporablja smer dolgih, elegantnih tlorisnih ploščic, pa tudi trak naglašene ploščice v prho, da vizualno raztegne širino prostora za bolj uravnotežen videz in manj tunelsko atmosfero.

Visoke omare s polnimi vrati

Visoke omare s polnimi vrati so preteklost. Znebite se jih saj vam optično zmanjšajo videz prostora. Za shranjevanje kozmetike in brisač lahko uporabite stenske police, ki so videti bolj prijetno ali pa majhno omarico pod umivalnikom.

Barva vrat

Če želite popolnoma preoblikovati prostor, to storite z barvo vrat, ki daje močno noto prostoru. Bela barva notranjih vrat bi bila še vedno odlična izbira. Če pa izberete črno notranjost vrat pa le ta dodaja neizravnano raven prefinjenosti.

Namestite drsna vrata

Nihajna vrata lahko zavzamejo skoraj polovico prostora, odvisno od majhnosti prostora. Drsna vrata ne bodo posegla v že omejeno nepremičnino vaše kopalnice.

Odstranite vse kar izstopa

Tudi najmanjši kos pohištva ali pripomočka, ki se drži v prostoru, se lahko odmakne. Odstranite stenske police, viseče stojala ali okrasne dodatke na stenah, ki se razrežejo v sobo in izgledajo manjše. Seveda boste morda potrebovali nekaj kosov za udobje in njihovo uporabnost, če pa se soba brez njih zdi večja, pomislite na drug način, da zagotovite prostor, ki ga potrebujete.

Te tehnike dekoriranja delujejo v vsaki majhni sobi, še posebej v kopalnici. Pomagali bodo zagotoviti iluzijo razširitve vašega majhnega prostora.

Izberite svetleče talne obloge

Tako kot pri stenah se bodo tla odprla, če bojo položena s svetlo barvo. Če ne morete zamenjati talnih ploščic, izberite veliko, svetlo obarvan preprogo nad obstoječimi tlemi.

Dodajte globino v steno

Če imate umetniško žilico ali poznate koga, ki ve veliko o barvah vam lahko uredi dekorativno šablono na steni, ki je najbolj odprta. Lahko obesite tudi kakšno umetniško sliko, ki izgleda kot okno, ali gleda na vrt morda lepo obzorje. Ti lahko pomagajo razširiti videz vašega prostora. Vsak kos umetnosti, ki prikazuje zunanjo razgled, pripomore k povečanju občutka prostora.

Odpravite ves nered

Čista, urejena kopalnica vedno izgleda večja in prostornejša od nereda in umazanega!

Samo zato, ker je kopalnica majhna, ne pomeni, da mora biti dolgočasna. Lahko je toplo in vabljivo umikanje, ki prikazuje občutek barve in sloga, prijetno in čisto dekorirana.

Obstajajo neskončni načini, da krasen prostor izzove drznost in eleganco večje kopalnice. Od krepkih dekor izbir do stilskih načinov za shranjevanje.

Vse objave