Prijava na e-novice

Objave

5 znakov, da vaša kopalnica potrebuje prenovo

Pred kratkim ste bili v kopalnici. Majhno, utesnjeno. Seveda, to je funkcionalno. Plesen, madeži, čistila več ne odstranijo tega. Ogledalo se zarosi, ko se tuširate, barva se lušči, stranišče že malo „škripa“,vtičnic je vedno premalo na koncu pa je še vedno premalo prostora za vse kar sodi (in ne sodi) v vašo kopalnico.

Poglejmo nekaj znakov, da je vaša kopalnica resnično potrebna prenove.

1. Preveč temno in vlažno? Dodati je potrebno novo osvetlitev in ventilator.

V kopalnicah je pogosto spregledana osvetlitev. Vaši kopalnici lahko nova razsvetljava da lep, sodoben rob. Dodajte več svetlobnih virov, kot npr. vgradna ali viseča vodila. Če želite več naravne svetlobe, imate pa majhno okno, razmislite o možnosti, da zamenjate okno za večje. Če te možnosti ni, razmislite o dodajanju sončnega tunela ali svetlobnega okno v tunelu

Ko dodajate osvetlitev v kopalnico, se prepričajte ali je lahko večplastna in na ločenih stikalih. Razmislite o povečanju količine vtičnic, da se omogoči za vse vaše potrebe. Od fena, do brivnika in v sodobnem času tudi do polnjenja telefona v kopalnici.

Za odstranjevanje odvečne vlage je zelo pomembno prezračevanje. To vam pomaga preprečiti rasti plesni, saj lahko ta plesen sproži alergijsko reakcijo in poslabšajo pljučne bolezni. Poskrbite, da bo ventilator v vaši kopalnici pravilno deloval. Ne sme povzročati pretiranega hrupa. Njegova prvotna naloga je, da izčrpa zadostno količino zraka iz prostora. Zato poskrbite, da ima lastnosti dobrega ventilatorja kot npr. več stopenj hitrosti, senzor za vlago, ki nato samodejno vklopi ventilator ob pretirani vlažnosti in ga nato še izklopi.

2. Umivalnik poln madežev in neuporaba kadi. Zamenjajte in osvežite

Madeži trdih voda okrog kadi in umivalnika je težko sčistiti, če vam doslednost ne gre. Zato je čas, da se znebite le teh. Razna toksična čistila lahko poškodujejo vaše površine. Kislinski čistilci naredijo površinsko sklenino grobo in porozno, kar ustvarja razpoke in madeže, ki omogočajo umazanijo in bakterije. Zato proč z njimi.

Če redkokdaj uporabljate funkcije kadi, razmislite o prehodu v tuš za varnost in udobje, morda celo z več pršili za telo, velikim prhanjem, ali celo funkcijo pare. Če imate radi dolga namakanja v kadi, razmislite o nadgradnji jacuzzija.

3. Dekor iz 19. stoletja? Dodajte moderne in inovativne funkcije v vašo kopalnico.

Prag v kopalnici. Vsakič, ko ga prestopite se vam zazdi, da ste stopili daleč nazaj v preteklost. Zlata kopalnica izgleda fascinantno ampak, kaj se vam ne zdi, da to sodi v preteklost? Popeljite vašo kopalnico v moderno dobo. Razmislite o novih stenah, morda dva umivalnika, manj omaric. Lahko samo zamenjate talno površino. Dodajte nove vzorčne ploščice, morda talno gretje.

4. Nadgradite vodovodno napeljavo.

Pipa pušča? Umivalnik je pol madežev? Imate odlično priložnost, da popravite vodovodno napeljavo in sledite novim tehnologijam.

Med prenavljanjem upoštevajte izdelke z oznako »WaterSense«. Elementi z oznako WaterSense so izdelki, ki porabijo manj vodo.

Stranišča so manjša, čistejša in bolj učinkovita z vodo, ponujajo večje in udobnejše sedeže. Najdete jih v različnih vizualnih stilih, pri čemer mnogi dajejo vaši kopalnici vrhunski dizajn, kar pomeni, da se boste počutili, kot da ne boste več stopali v preteklost, ampak v prihodnost.

5. Prenova vas lahko osreči

Predstavili smo vam nekaj namigov, kdaj vam kopalnica sporoča, da je potrebna prenove. Zakaj bi jo prenovili? Zato, ker si to želite. Vaš dom je in tam si želite biti srečni. Če stopite v katerikoli prostor, ne samo kopalnico, in se tam ne počutite dobro, ga spremenite. Preoblikovanje prostora vam lahko omogoča dolgotrajno srečo in visok prag udobja.
Vse objave