Prijava na e-novice

Objave

6 nasvetov kako izbrati Vašo popolno kuhinjsko keramiko

Kuhinja je ena izmed sob v hiši ali stanovanju, kateri je potrebno posvetiti malo več pozornosti. V kuhinjije lahko več tipov ploščic. In vse te ploščice naredijo Vašo kuhinjo še lepšo.

Pri izbiri kuhinjskih ploščic se odločite kaj bo prvi korak. Kaj boste prvo izbrali. Stenske ali talneploščice? 

Ploščice, ki so namenjene za na steno ne bodo enako sprejete na tleh. Talne ploščice morajo biti varne zakorak medtem, ko so stenske lahko bolj gladke in prijetne na otip.

Nekaj nasvetov za izbiro ploščic za Vašo kuhinjo.

1. Kakovost

Dobro nameščene, pravilno vzdrževane ploščice naj bi trajale več let. Kadar gre za tla, kakovost pomenidolgo življenjsko dobo, kuhinjske ploščice pa niso izjema. Zato se vedno pred nabavo ploščic dobroposvetujte s strokovnjaki, kjer vam bojo dobro svetovali. 

V salonih keramike Extra-form, ki delujejo že več kot 28 let na slovenskem tržišču, Vam bojo zagotovodobro svetovali saj imajo veliko znanja in izkušenj na področju keramike.

2. Dizajn 

Po kvaliteti mora biti vaš naslednji korak načrtovanje. Boste želeli vzorec ali barvo, ki ustrezaobstoječemu slogu vaše kuhinje? 

Tudi nove kuhinje so zasnovane z barvnimi shemami in estetiko. Če cenite krepke barvne vzorce alimozaične ploščice, v kuhinji verjetno preživite veliko časa, zato izberite stil, ki ga imate radi.

3. Polaganje ploščic

Kako najbolj praktično položiti ploščice je naslednja faza razmišljanja. Prihranilo vam bo veliko trdegadela in kasnejših težav.

Mozaik ploščice in drugi kompleksni vzorci so lahko še posebej zahtevni. Če sami polagate ploščice vkuhinji si zagotovite čim manj komplikacij in to storite s keramičarskim orodjem (ki je namenjeno zagospodinjstva). 

Če pa teh veščin polaganja nimate ali Vam časovno ne gre pa je zagotovo najboljše, da prepustite to delostrokovnjakom za polaganje keramike. V tem primeru si lahko preberete članek na to temohttps://www.extraform.si/polaganje-keramicnih-ploscic-prepustite-preverjenim-mojstrom.html.

4. Izolacija 

Vsi vemo, kako vroče lahko pride v kuhinji. Dobro izolirane talne obloge se lahko uporabljajo za„zajemanje te toplote“, zmanjšanje računov za energijo in stroškov gospodinjstva.Nekatere kuhinjske ploščice zagotavljajo izolacijo tudi pred zvokom za dodatni mir in udobje. Zato jeizolacija zelo pomemben člen pri polaganju keramike.

5. Udobje 

Morda imate mlado družino ali pa preprosto preživite veliko časa v kuhinji s svojimi prijatelji, zato Vampriporočamo, udobne in na dotik roke prijetne ploščice. Če se med odločanjem v trgovini dotakneteploščic, boste ugotovili, kako se počutite in ali so Vam všeč ali ne.Pri odločitvi katere ploščice boste vzeli, dajte velik pomen tudi na to, kako se ploščice čistijo, kako soobčutljive na morebitne padce težkih predmetov ter kakšna nega je potrebna, da boste imeli čim manj delaz vzdrževanjem le teh.

6. Pri nakupu upoštevajte stil pohištva

Videz in občutek, ki ga želite ustvariti, je mogoče z izbiro prave ploščice. Kako se odločite, kateraploščica bo najbolj učinkovita za vašo kuhinjo? Upoštevajte omare in lesene obrobe, če obstajajo, žeprisotne v prostoru. Ali bi se ostre črte, kovinske omare in nerjaveči pripomočki bolj približalikombinaciji kovin in keramičnih ploščic ali pa bi steklene ploščice najbolje ustrezale vaši skupni zasnoviprostora?

Pri odločitvi katere ploščice boste vzeli je lahko samo nebo Vaša meja. Ploščice morajo zdržati, vročeolje, mast in vsakodnevno čiščenje, zato dobro premislite kaj potrebujete in koliko ste pri tem pripravljeniodšteti. Izberite keramiko za ozadje, ki lahko subtilno ali drzno prinese dekorativni duh v Vašo kuhinjo.Raziščite svoje možnosti za nakup ploščic in si ustvarite takšno kuhinjo, o kateri ste do sedaj vednosanjali.


Vse objave