Prijava na e-novice

Čistila

FC 01 močno čistilo 1l

9,90 €

Detergent z močno kislino za odstranjevanje trdovratnih ostankov z gradbišč

OPIS
DECALC je koncentrirana kislina za odstranjevanje ostankov z gradbišč, zlasti materialov, ki so odporni na kisline, kot so prevlečene žgane opeke, grobi klinker, peščenci, porfir, glinene opeke in ploščice ter podobno. Z razliko od neinhibiranih kislin ne pokvari talnih fug in ne povzroča škodljivih hlapov.

UPORABA
Razredčite v hladni vodi od 1:3 do 1:6, glede na poroznost materiala in umazanijo, ki jo je treba odpraviti. Tekočino razlijte na manjše dele površine in jo obdelajte s strojem za čiščenje tal z ustreznim diskom ali krtačo s trdimi ščetinami. Ko je površina očiščena, odstranite preostalo tekočino s sesalnikom za tekočine ali krpami. Nato ponovno skrbno in obilno izperite površino. Če je material zelo vpojen, zmočite površino pred pranjem.

PREVIDNOSTNA NAVODILA
Izdelka ne uporabljajte na površinah, ki niso odporne na kisline, kot so marmorji, peščene plošče, apnenčasti kamni in cementni aglomerati. Lesene in smolnate površine zaščitite. V dvomu preizkusite izdelek na skritem kotičku. Ne mešajte z belilom.

TEORETIČNI IZKORISTEK
Približno 10-20 m2/l (glede na vrsto materiala in umazanijo, ki jo je treba odstraniti).

KEMIJSKO-FIZIČNE ZNAČILNOSTI
Videz viskozna tekocina
Barva svetlo zelena
Vonj dišeč
Specifična teža 1,045 ± 0,01 g/cm³
pH 1
Biorazgradljivost večja od 90 %
Topnost popolna v vseh razmerjih
Shranjevanje 12 mesecev v zaprti izvorni embalaži (posodah) pri temperaturi od +10 °C do +25 °C

OPOZORILA
IZDELEK ZA PROFESIONALNO RABO. Vsebuje (Ured. ES št. 648/2004): <5 % neionske površinsko aktivne snovi, kationske površinsko aktivne snovi, vonj po limonenu. Ne odlagajte v okolje. Poleg upoštevanja dobre delovne prakse priporočamo, da preberete varnostne liste, ki so objavljeni na naši spletni strani www.federhomecare.it oz. so na voljo pri lokalnem prodajalcu ter navodila, ki so navedena na embalaži. Izdelka ne shranite pri temperaturah, nižjih od 10 °C. Ne prevzemamo odgovornosti za dela in škodo, ki nastane zaradi nepravilne in neustrezne uporabe izdelka. Navodila o značilnostih izdelka in njegovi uporabi izhajajo iz skrbno opravljenih laboratorijskih in tehničnih analiz. Ne glede na to, pa tovrstna navodila niso obvezujoča in ne predstavljajo formalne garancije. Uporabnik prevzame odgovornost za uporabo izdelka in za predhodno preverjanje njegovih značilnosti. Prepovedana je reprodukcija, tudi delna, naših tehničnih listov. Podatki se nanašajo na standarde, ki so veljali ob tiskanju, tj. leta 2013. Družba ima pravico, da jih spremeni brez predhodnega obvestila.

Povpraševanje

FC 05 Detergent belilo 1l

13,90 €

GRES UP je detergent s kontrolirano peno, ki je primeren za razmaščevanje tal, zlasti površin iz porcelanastega peščenca. Zaradi svojega razmaščevalnega/belilnega učinka omogoča odstranjevanje sivih madežev, ki nastanejo zaradi umazanije in hoje. Na tak način povrne površinam njihov naravni izgled.


UPORABA
REDNO ČIŠČENJE: razredčite izdelek z vodo v razmerju približno 2-4 %. Nato ga nanesite s strojem ali ročno, z veliko krtačo, mopom ali drugim ustreznim sredstvom. Poberite ostanke tekočin in obilno sperite. IZREDNO ČIŠČENJE: v primeru obilne in trdovratne umazanije, uporabite nerazredčen izdelek ali ga razredčite z vodo v razmerju 1:3. Nato očistite površino s strojem za čiščenje tal z ustreznim diskom. Kjer je veliko umazanije pustite, naj izdelek deluje par minut. Če je to potrebno še dodatno očistite s strojem za čiščenje tal.

PREVIDNOSTNA NAVODILA
pri visokih koncentracijah izdelek razjeda aluminij in njegove zlitine.

TEORETIČNI IZKORISTEK
približno 60-100 m2/l.

Povpraševanje

FC 02 Detergent kislinski 1l

10,90 €

Je dišeč detergent za odstranjevanje umazanije na podlagi kislinske reakcije, ki je primeren zlasti za odstranjevanje umazanije po postavitvi podov iz porcelanastega peščenca, keramike in naravnih kamnov. Izdelek razstopi umazanijo, jo dvigne s tal in tako olajša popolno odstranjevanje med čiščenjem.

UPORABA
Razredčite od 1:3 do 1:5 glede na trdovratnost umazanije, ki jo je treba odstraniti. Tekočino razlijte po manjših delih površine in jo nato obdelajte s strojem za čiščenje tal z ustreznim diskom ali z metlo s krtačo. Po nekaj minutah odstranite ostanke tekočine s sesalnikom za tekočine ali krpo in obilno sperite z vodo.

PREVIDNOSTNA NAVODILA
Ne uporabljajte na materialih, ki so občutljivi na kisline, npr. polirani marmorji in kovinski peščenec. Izdelek predhodno preizkusite na skritem kotičku. Ne mešajte z belilom ali detergenti, ki ga vsebujejo.

TEORETSKI IZKORISTEK
Približno15-20 m2/l.

Povpraševanje

FC 61 čistilo za fuge 0,75l

9,90 €

STRONG je detergent, ki je primeren za čiščenje talnih fug na emajliranem oz. zglajenem peščencu, keramiki, lončenih in kamnitih površinah. Izdelek utekočini umazanijo in omogoča lažje odstranjevanje, pri tem pa ne vpliva na barvo ali emajl.

UPORABA
Izdelek razpršite po fugah, ki jih morate očistiti. Pustite delovati nekaj minut, nato drgnite z najlonsko krtačko ali abrazivno spužvo in sperite z vodo.

PREVIDNOSTNA NAVODILA
Ne uporabljajte na podih, obdelanih z voskom.

Povpraševanje

FC 23 impregnacija 1l

33,90 €

OLEOSOLV je izdelek za zaščito pred vodo in oljem na osnovi topil. Izdelek je primeren za nizko vpojne površine, kot so porcelanasti peščenec (svetel, mat, poliran), svetli marmorji in graniti, aglomerati in kamniti peski ter vsi materiali, ki so ali pa niso polirani oz. zglajeni.

UPORABA
Na čisto in suho površino nanesite izdelek s čopičem, z valjem ali nizkotlačnim razpršilcem. Na svetlih površinah nanesite enkrat izdelek in po 8 urah, če je to potrebno, odstranite preostanek izdelka (proge in madeže) z belo klobučevino, ročno ali s strojem. Nato ponovite postopek. Na nesvetlih površinah ne bo preostanka izdelka.

PREVIDNOSTNA NAVODILA
Ne uporabljajte pri temperaturah, nižjih od 10 °C. Ne uporabljajte na prevročih ali osončenih površinah. Površino zaščitite pred vodo 24 ur po nanosu. Med uporabo dobro prezračite prostore.

TEORETIČNI IZKORISTEK
Površine iz porcelanastega peščenca:
Približno 25-40 m2/l za posamezen nanos
Polirane kamnite površine
Približno 15-20 m2/l za posamezen nanos.
Mat površine
Približno 12-14 m2/l za posamezen nanos.

Povpraševanje

FC 60 čistilo za kamen 0,75l

10,90 €

SOFT BAGNO je nekislo čistilo za odstranjevanje kalcija, ki je primerno za čiščenje in vzdrževanje pip iz nerjavečega jekla, stekla in sanitarijev. Izdelek hitro odstrani trdovratno umazanijo, razjeda ostanke rje, odstrani kalcij s keramičnih in steklenih površin. Zaradi svoje posebne formule, ga lahko uporabljajte tudi na materialih, ki so občutljivi na kisline, kot je marmor.

UPORABA
Izdelek razpršite na površine, ki jih želite očistiti. Pustite delovati nekaj sekund, očistite s spužvo, ponovno sperite in očistite s krpo iz mikrovlaken.

PREVIDNOSTNA NAVODILA
Izdelek ni skladen z mrazom. Ne uporabljajte ga na lesenih podih ali parketih.

Povpraševanje

Zgoraj navedeni artikli so le delček tistega kar imamo dejansko v prodajnem programu. Vso ostalo ponudbo si oglejte v naših poslovalnicah: Boštanj, Brežice, Krško, Šentjur in Trebnje, ali prebrskajte aktualne kataloge.