Prijava na e-novice

Objave

Kako izbrati keramične ploščice?

Ste v dilemi, ker ne veste, kaj bi izbrali? Kakšno kvaliteto materiala v razmerju s ceno? Kakšna je uporabnost ploščic? Kakšni so trenutni trendi?

Proizvajalci vsako leto predstavijo nove kolekcije talnih ploščic, ki po kvaliteti imitacije vedno prekašajo stare. Razvoj digitalne tehnologije namreč omogoča izdelavo izredno realističnih površin keramičnih ploščic , npr. imitacije lesa, kamna, tekstila, kovine, betonske površine in še bi lahko naštevali. Tako lahko izbirate med modernimi in rustikalnimi imitacijami, pri čemer izbiro prilagodite barvam sten, pohištvu ter seveda samemu stilu in namembnosti prostora.

Če so bile pred leti priljubljene predvsem talne ploščice v imitaciji klasičnih parketov in vzorcev kamna v manjših dimenzijah, so danes v trendu ploščice večjihformatov. Nič neobičajnega torej ni,če so ploščice v imitaciji lesa dimenzij 15x60 do celo 20x180, ki res izredno dobro spominjajo na stare lesene pode. Pri ploščicah z vzorcem kamna pa se trend giblje pri formatih 30x60, 60x60, 80x80 ter 60x120.

Ploščice v imitaciji lesa se izvrstno podajo bivalnim prostorom, kot so kuhinja, jedilnica in dnevna soba, ki so pogosto del enotnega prostora. Kombinacija ploščic z imitacijo lesa in pravilna izbira stenskih kopalniških ploščic pa poskrbi za to, da je intimnejši prostor še prijetenejši.


Vse objave