Prijava na e-novice

Objave

Kako izkoristiti prostor v kopalnici

Pri nas se pogosto dogaja, da je v stanovanjih, predvsem v starejših gradnjah, za kopalnico odmerjeno bolj malo prostora. 

Zato moramo biti kar spretni, da nam uspe umestiti v kopalnico vse elemente in še vedno ohraniti občutek prostornosti.

Prvi korak je zmanjšanje števila kopalniških elementov. Lahko naredimo talni tuš, z zaslonom za vodo, razmislimo, če potrebujemo bide, če bomo imeli pralni stroj raje drugje,..

Sledeči korak je zbor primernega majhnega pohištva, kot so: ogledalo s toaletno omarico, omarica pod umivalnikom, omarice in police po mrtvih kotih,.. Pomembno je tudi, da so vsi elementi malo manjši. Ožji umivalnik, lahko tudi kotni, polkrožna tuš kabina, manjša wc školjka,.. Funkcionalni prostor v kopalnici lahko povečamo tudi s tem, da se vrata odpirajo na ven. Če pa to ni mogoče, lahko vseeno izkoristimo prostor za vrati (manjše stenske police, ozka in visoka omarica,..).

Pomemben je tudi izbor barv. Izberemo svetle barve, posebej za stenske ploščice, tla so lahko nevtralnih barv. Seveda bodimo pozorni tudi na barvno skladnost elementov, ploščic in talnih oblog. Prav tako lahko optično povečamo prostor z umestitvijo ogledal in z dovolj močno osvetljavo. Bolje se obnese v več manjših delov svetlobe. Vsekakor pa je priporočljivo, da smo še bolj pozorni na red v prostoru, ter da ne uporabljamo kopalnice za skladiščenje neopranih oblek , celih paketov toaletnega papirja, gor čistil, skratka vsega tega, kar lahko spravimo kam drugam.

Vse objave