Prijava na e-novice

Objave

Keramične Ploščice – Ton In Kaliber Keramike

Ko kupujemo ploščice, moramo biti pozorni na to, da jih kupimo dovolj, kajti proizvajalci z vsako novo proizvodnjo izdelajo keramične ploščice z drugim kalibrom in tonom ploščic.

V kolikor kupimo zadostno količino keramičnih ploščic, podatek o tonu in kalibru ni tako zelo pomemben. Če pa keramiko dokupujemo ter pri tem sicer izberemo ploščice istega proizvajalca in z istim imenom keramike, vendar z različnim časom proizvodnje, lahko pride do odstopanja v tonu in kalibru.

Ko torej načrtujemo, kolikšno količino ploščic je potrebno kupiti, moramo upoštetevati dejstvo, da bo pri polaganju ploščic določen delež keramike šel v odpad, saj je ob stenah ploščice potrebno rezati, včasih pa se lahko katera poškoduje tudi med samim polaganjem. Zaradi tega je priporočljivo, da kupite do 10% več keramike (odstotek se razlikuje glede na vzorec na ploščicah, velikost prostora ter način polaganja), kot je potrebno za pokritje same površine, saj se drugače zna kaj hitro zgoditi, da vam bo na koncu polaganja zmanjkalo nekaj ploščic, proizvodnja modela ploščic pa se bo medtem že zamenjala z novo serijo.

Vse objave