Prijava na e-novice

Objave

Kopalniško pohištvo – za udobje in estetiko

Kopalnica si pri urejanju zasluži ravno takšno pozornost kot vsak drug prostor v stanovanju ali hiši. Prav zaradi prijetnega ambienta, urejenosti, praktičnosti in izražanja osebnega sloga, je treba izbrati skladno kopalniško pohištvo, kot so omarice, police, komode in podobni kosi, ki nudijo predvsem dodatne površine za shranjevanje.

Omarice so odlične za shranjevanje kozmetičnih izdelkov, pa tudi brisač in ostalih predmetov, ki jih uporabljamo v kopalnici. Za njihovimi vrati ali v predale lahko tudi skrijemo drobne izdelke, ki bi sicer v predvsem manjših kopalnicah ustvarili vizualni nered.

Poleg tega oblika omaric, njihova velikost, materiali in barve pripomorejo k skladnemu videzu in določajo stil kopalnice - moderen, klasičen, mladosten, retro oziroma slog, ki je vam najbližje.

Videz in sestava samih kopalniških elementov je odvisna od vašega osebnega okusa, realnih potreb in obstoječe razporeditve v kopalnici. Končni videz kopalnice naj bo čim bolj prostoren, bivanje v njej pa udobno in prijetno.

Pri izbiri kopalniškega pohištva je namreč izjemno pomembno, da upoštevate prave mere in dimenzije. V kopalnicah pogosto najdemo prevelike elemente, ki ne ustrezajo niti prostoru niti potrebam in navadam, predvsem manjše kopalnice pa lahko le z enim nepremišljeno izbranim kosom pohištva postanejo preveč natlačene in neudobne.

Prav tako je v manjših kopalnicah vidno opazno pomanjkanje kopalniških elementov, kar posledično vodi do odlaganja kozmetike, brisač in ostalih predmetov na mesta, ki niso namenjena odlaganju.

Kljub pomanjkanju prostora se tudi v zelo majhnih kopalnicah lahko najde prostor za vsaj eno omarico - nad ali pod umivalnikom ali nad straniščno školjko - le naj ne bo prevelika. Celo najmanjša omarica pod umivalnikom bo zadovoljila faktor praktičnosti in funkcionalnosti, če bo usklajena z ostalimi podrobnostmi, pa bo izpolnila tudi estetski vidik.

Barve kopalniškega pohištva naj bodo skladne z barvami talnih, in stenskih ploščic. Materiali so lahko popolnoma različni - lahko gre za les, iverne plošče, plastiko, steklo, kovino in druge. Celo kombinacije različnih materialov lahko dajo poseben pečat celotnemu prostoru.

Kopalniško pohištvo je zagotovo eno od pomembnejših elementov v vsaki kopalnici. Njegov dober izbor namreč pripomore k sodobnemu in skladnemu izgledu prostora, spekter barv, materialov in modelov pa mu doda lastno noto.

Da bo izbira lažja in za vašo kopalnico kar najustreznejša, obiščite eno od naših poslovalnic keramike in kopalnic Extra-form.

Vse objave