Prijava na e-novice

Objave

Na kaj vse morate biti pozorni pri načrtovanju kopalnice?

Če se lotevateopremljanja nove kopalnice, ali pa če bi radi prenovili vašo staro,morate biti pozorni na veliko stvari, da se boste v svoji novikopalnici počutili kar se da prijetno in udobno.

Prvi korak prinačrtovanju kopalnice je sama izmera prostora. Ne smete pozabititudi na prostor za radiator oz. cevni radiator in prostor zaodpiranje vrat, če se odpirajo v notranjost kopalnice. Pomembna jetudi višina prostora, ne le površina tal.

Še preden začneterazmišljati o postavitvi elementov v prostor, je potrebno zvodovodarjem pogledati kakšna je vaša trenutna vodovodna napeljavain kakšno razporeditev elementov vam omogoča, oziroma če bopotrebno prenoviti tudi napeljavo, kar pa znatno dvigne ceno prenovekopalnice.

Po tem, ko smouredili vodovodno napeljavo, je čas za izris načrta kopalnice. Tolahko storite sami, lahko pa vam pomagajo v trgovini s kopalniškoopremo. Vzemite si čas, obiščite naše Extra – form salone(specializirani za keramiko in kopalniško opremo), pobrskajte pospletu, po katalogih in revijah, da boste vedeli, kaj vse imate naizbiro.

Posebej, če je vašakopalnica majhna, bodite pozorni, da dobro izkoristite prostor.

Pri izbirikopalniških elementov poskusite najti idealno razmerje med ceno inkvaliteto. Pri izbiri kadi ali kabine za prhanje bodite pozorni, dase ujema z obliko umivalnika in wc školjke ter da ne zasede prevečprostora. Posvetite se tudi izbiri barve ploščic, da se bodo podalek kopalniškim elementom. Prostor lahko popestrite tudi z izbiro pip,pri tem pa pazite, da se bo pipo dalo namestiti na vaš umivalnik,kad ali tuš kabino...

Že v začetni faziprenove kopalnice se posvetujte z električarjem, da vam bo pripravilnapeljavo za razsvetljavo in vtičnice glede na vaše želje, pravtako pa vas bo opozoril, če vaše želje niso izvedljive.

Za talne in stenskeobloge v kopalnici, so zaradi enostavnega čiščenja, najpogostejšain najboljša izbira keramične ploščice. Izberite ustrezno barvo,svetlejšo v manjših kopalnicah, z lepimi dekorji pa lahko šedodatno popestrite prostor.

Kopalniške preprogenaj bodo barvno skladne s ploščicami in nujno pralne, saj se nanjih hitro nabere umazanja in plesen v primeru vlage in pomanjkljivehigiene.

Izberite kvalitetnostensko barvo, za dele kopalnice, kjer ne bo ploščic. Barva morabiti odporna na vlago, drugače bo kmalu zbledela. Ujema naj se sploščicami in ostalimi elementi.

Ko zaključite sprenovo sten, tal, elementov, morda celo napeljav, pa lahko prostordodatno polepšate z dekorativnimi dodatki. To je lahko slika, lepokvir okoli ogledala, estetsko držalo za milo, zobne in wc ščetke,brisače …

Razmislite tudi otalnem gretju; saj je stopiti izpod prhe na topla tla nekajnajprijetnejšega !

Seveda pa bodite pozorni, da ostane cena prenove znotraj vašihfinančnih zmožnosti. Poleg cene elementov, keramike, dodatkov,..upoštevajte v izračunu tudi stroške dela, ki niso zanemarljivi.Glede na izračun stroškov se boste lažje odločili tudi, če bosteprenovili kopalnico v celoti ali le delno.

Preverite tudi našo storitev: Vse na enem mestu s katero prihranite čas in denar. 

Obstajajo pa tudi izvajalci, ki kopalnico kompletno obnovijo in to v 5 - 7 - ih delovnih dneh in z možnostjo samo 9,5 % DDV-ja.

Izrednega pomena je to, da vam lahko samo en izvajalec uredi vse potrebno za kompletno prenovo vaše kopalnice in da garancijo na vse faze izvedbe.

Vaš Extra - form inženiring; z vami in za vas že 28 let.
Vse objave