Prijava na e-novice

Objave

Outlet keramika

Zadnje čase se vse pogosteje pojavlja t.i. outlet ponudba keramike, običajno občutno cenejše, ki pa sama po sebi ne pomeni tudi slabše kakovosti. K slednji sicer veliko pripomorejo nekateri prodajalci, ki pomešajo različne kvalitete, kalibre, nianse in s tem povzročajo na kraju nekakovostno izvedbo.

Outlet keramika je torej tisti material, ki se je že prenehal proizvajati oziroma gre za zadnje ostanke proizvodnje. Pri najboljših proizvajalcih so ti različni - do 13 kalibrov iz ene serije - in zamislite si, da vam to nekdo pomeša v en izdelek in doda še različne serije (ton). Rezultat? Prava zmešnjava! Zaradi mešanja različnih komponent naravnih materialov je namreč vsaka serija drugačne nianse. Nekateri proizvajalci keramiko namenoma sortirajo na ta način, te pa nato ne prodajajo kot outlet, temveč čisto običajno po ceni od približno 4 do 6 €/m2, kar najdete v večjih trgovskih centrih ter tudi v vaških skladiščih in trgovinah. Kupci se običajno nizke cene seveda razveselijo, vendar se pojavi težava, ko želijo izdelek dokupiti, kar ni možno. Kupcem vsekakor priporočamo, da kupijo vsaj 20 % večji nakup za morebitne poškodbe, razrez in rezervo v slučaju razbitja. 

Vsaka kvaliteta ima svojo ceno, zato resni trgovci na to opozorimo svoje kupce. Še bolje pa je, da se pred nakupom posvetujete s svojim keramičarjem, le ta je namreč tisti, ki mora na koncu odgovarjati tudi za estetski izgled položene keramike.

Vse objave