Prijava na e-novice

Objave

Postopki polaganja keramike

Postopek polaganja keramike v kopalnici:


Ker spada kopalnica med mokre prostore stanovanja, priporočamo naslednji postopek izvedbe tlaka in sten pred polaganjem, da ne bi prihajalo do zamakanja v sosednje prostore in prostore kateri so pod kopalnico (stanovanja v blokih). Tlak najprej premažemo z nanosom Hidrostopelastik maso. Na stiku tlak stena pa vgradimo Kemaband trak in opravimo še en nanos mase. Ob talnih sifonih se vgradi tudi elastična manšeta da preprečimo pronicanje vode ob sifonu. Ko je to opravljeno lahko pričnemo z polaganjem keramike. Uporabljamo fleksibilno lepilo Kemakol flex 170. Ko je keramika položena priporočamo da se stene in tlak suši 3-4 dni in nato vse skupaj zafugiramo z fugirno maso Nanocolor, ali če želimo popolno vodno propustnost fug moramo fugirati z Kemapox artcolor maso. Navrtikalnih in horizontalnih spojih pa izvedemo elastično fugo z Kemasil silikonskim kitom, ki je v enaki barvi kot fugirna masa.Natančna in kvalitetna izvedba je pogoj, za dolgoletno uporabo kopalnice.

Terasain balkon

Ker so terase ponavadi izpostavljene vse mogočim zunanjim vremenskim vplivom je velikega pomena, da je izvedba opravljena strokovno inkvalitetno.

Postopek izvedbe:

Naizvedeni estrih nanesemo prvi sloj Hidrostop elastik, na stiku stena tlak vgradimo Kemaband trak in nato nanesemo še drugi sloj Hidrostopelastik. Če imamo za oblagati balkon vgradimo na zunanji strani –čelo odkapni profil art….. da ne pride do zamakanja pod balkonom.Keramok lepimo z fleksibilnim lepilom Kemakol flex 170 in fugiramo zfugirno maso Nanocolor ali Kemapox artcolor katera pa je vodonopropustna. Na stikih tlak stena vgradimo Kemaflex vrvico in zapolnimo z Kemaflex poliuretansko maso. Takšna izvedba omogoča dolgotrajno obstojnost in odpornost na vremenske razmere. Če se nabalkonu ali terasi montira ograja priporočamo, da se le-ta privijači s strani- in ne ploskovno z vrha, kajti s tem zmanjšamo možnost zatekanja vode.

Sanacija-adaptacija kopalnice:

  • Obiščemo vas na domu in opravimo izmere, svetujemo in pripravimo za vas najugodnejšo ponudbo.

  • Vsa dela izvedemo v 5- 8 delovnih dneh od dogovorjenega pričetka del.

  • O vseh delih izvedbe in rokih se dogovarjate z eno osebo.

  • Odstranimo vam vse stare obloge, opremo, ves gradbeni material in gao dpeljemo na deponijo.

  • Izvedemo vsa dogovorjena dela po ponudbi in vam predamo kopalnico vuporabo.

  • Ob izstavitvi računa vam obračunamo znižan DDV 9,5% za komplet izvedbo, ter vam dajemo garancijo za izvedena dela.

  • Pri nas kupljeno keramiko vam položimo tudi v vseh ostalih prostorih.


Modeli keramike za oblaganje stopnic:

  • Stopniščni element spredaj zaokrožen – torello

  • Stopnišni elelementi v obliki črke L

  • Stopniščni element ploščica z utori

  • Stopnica obložena s ploščico in profilom

Vse objave