Prijava na e-novice

Odkapni profili

Vedno znova se na nas obračajo stranke, da jim pomagamo najti rešitev, kako rešiti situacijo pri polaganju keramike na balkonih in terasah, saj se prepogosto dogaja, da na robovih zateka voda, posledica temu pa je odstopanje keramike na čelu. Ponujamo vam rešitev z odkapnimi profili, še posebno če na čelu balkona/terase ni položenih ploščic, ampak je narejen zaključni sloj fasade. Seveda po predhodni pripravi balkona/terase (hidroizolacija) vam priporočamo pri zaključevanju roba uporabo profila. Profil PTEE iz aluminija, ki je najcenejša varianta izvedbe z profili, vendar zagotavlja kvalitetno izvedbo zaključka balkona/terase.

Odkapni profil iz INOXA , je višji in naredi zelo lepo masko .Pri tem profilu na voljo tudi vogalniki in spoji za kvalitetnejšo in lepšo izvedbo.

Sanitarni profili

Pri polaganju keramike v javnih prostorih je obvezna uporaba sanitarnih profilov (zaokrožnic), ki so prav tako dobavljive v različnih izvedbah – inox, PVC, aluminij..... Vse več pa se sanitarni profili vgrajujejo tudi v prostore stanovanjskih profilov, saj se s tem olajša vsakodnevno vzdrževanje prostorov.

Stenski profili

Polaganje stenske keramike si ne predstavljamo več, da na zunanjih vogalih ne bi uporabljali zaključnih profilov – rondekov. Do sedaj so se predvsem uporabljali polkrožni profili, sedaj pa se vse pogosteje stranke odločajo za kvadratne profili. Profili so dobavljivi in jih imamo na zalogi v več izvedbah in sicer jih ločimo po materialu – inox, medenina, aluminij in PVC, ter po površinski obdelavi – natur, kromirano, pozlačeno….do barvnih v PVC izvedbi. Pri določenih profilih so dobavljivi tudi zaključki – notranji in zunanji.
Zelo praktični in uporabni so vertikalni profili za notranje kote.
Slike prikazujejo nekaj primerov uporabe.

Stopniščni profili

Pri oblaganju stopnic s keramiko ( in drugimi oblogami) je obvezna uporaba profilov. Uporabljajo se zaključni L profili, ki so namenjeni zgolj za osnovno zaščito keramike na stopnicah. Čedalje bolj pogosta je uporaba stopniščnih profilov, ki so okrogli in s tem končnemu izdelku dodajo lepši izgled in stopnice naredijo bolj estetske. Stopniščni profili so narejeni iz različnih materialov – inox, aluminij, medenina. Uporabljajo se tudi profili z gumo.

Talni profili

Pri polaganju talne keramike je v uporabi veliko različnih profilov. Zaključni, diletacijski, nivojski… Najbolj pogosti materiali iz katerih so talni profili – aluminij, inox, medenina.

Zgoraj navedeni artikli so le delček tistega kar imamo dejansko v prodajnem programu. Vso ostalo ponudbo si oglejte v naših poslovalnicah: Boštanj, Brežice, Krško, Šentjur in Trebnje, ali prebrskajte aktualne kataloge.