Prijava na e-novice

Objave

Trendi kopalnic 2019

Prenova kopalnice? Zakaj pa ne.

Prenova kopalnice predstavlja dolgoročno naložbo, ki je vredna denarja, saj kopalnica v našem življenju predstavlja veliko več, kot samo prostor za higieno.

Za korak prenove kopalnice se po navadi odločimo zaradi dotrajanosti ploščic, elementov ali pa ker si želimo spremeniti videz kopalnice in si s tem pričarati vzdušje domačega »wellnessa«.

Trend v letu 2019 ostaja bela barva. Tisti, ki pa si Vaše kopalnice želite nekaj več, lahko beli keramiki dodate nekaj malenkosti v imitaciji staranega železa v različnih barvnih nijansah.

 

Naj Vam predstavimo nekaj novih trendov kopalnic v letu 2019.

 

1. Črna je nova siva

Siva je bila ena izmed najbolj priljubljenih barv v večini projektov prenove kopalnic v letih 2017 in 2018. Kot vedno pa se trendi spreminjajo in v tej sezoni preidemo na drznejše in temnejše sloge, ki se nagibajo v prid vedno elegantne črne barve.

Črno lahko zasledimo pri svetlobnih napravah, ogledalih ter drugih dodatkih, seveda tudi pri sami keramiki.

Siva barva pa bo še vedno najbolj primerna za tiste, ki so jim bolj všeč nevtralne barve

keramike, in drzna črna barva ni čisto po njihovem okusu.

 

2. Kopalnice prihodnosti

V prejšnjih letih smo govorili le o pametnih straniščih, letos pa je celotna kopalnica dobila visoko tehnološko nadgradnjo.

V naših člankih v letu 2018 smo razpravljali o visokotehnoloških straniščih, ki so postali priljubljen trend, predvsem na Japonskem. V toaletnih prostorih so se pojavljali grelci sedeža, avtomatski straniščni pokrovi, sušilniki ter vgrajeni dezodoranti za osvežitev zraka. Če ste nad to tehnologijo navdušeni, naj vam povemo, da se le ta nadgrajuje in prodira v vse dele kopalnice. Leta 2019 v kopalnicah zasledimo pametne tuše, mini hladilnike in podobno.

Vse pogostejši trend pa je tudi vgrajen sistem ozvočenja, ki ga upravljamo kar prek vmesnika »bluetooth« . Sedaj se lahko ob prhanju poglobite v Vaše misli ali pa preprosto uživate ob poslušanju glasbe. Tako bo vaše prhanje še bolj sproščujoče kot je bilo dosedaj.

 

3. Ponavlja se obdobje dodatkov iz medenine in zlata

Elementi v barvi medenine ali zlata so letos modernejši kot kadarkoli prej. Kopalnice letos prevzemajo umivalniki in stranišča v zlatih odtenkih. Vaša kopalnica bo z dodatki v topli zlati barvi ali barvi medenine dobila karakter, dosegli pa boste tudi pravo razmerje globine in razkošja.

Toplejši odtenki medenine in zlata bodo zamenjali bolj tradicionalne linije, ki nam jih ponuja poliran krom, ter kopalnici dodale občutek modernosti in topline.

Kot dobro lastnost dodatkov v izgledu starane kovine lahko smatramo dejstvo, da se na takih dizajnih skrijejo prstni odtisi ter vodni madeži, ki so bili na poliranem kromu zelo vidni.

 

4. Industrijski stil

Ta slog je vsak dan bolj popularen in pričakovati je, da mu bo v prihodnjem letu priljubljenost samo še naraščala. Čeprav ta slog morda ne »leži« vsakomur je industrijski stil oblikovanja s svojo grobostjo in vkomponiranimi naravnimi elementi prava paša za oči opazovalca, ki mu vnos naravnih elementov v notranje prostore veliko pomeni. Zanimiv kontrast toplega lesa ter hladne kovine daje kopalnici prav poseben čar in kot tak ni namenjen zgolj velikim kopalnicam.

Tudi kopalnice manjših velikosti, bodo lahko z vnosom elementov industrijskega sloga zaživele na popolnoma nov način.

 

5. Leseni poudarki: še bolj trendovski kot nekoč

Toplejši toni, še posebno z vzorci lesa izpodrivajo sivo barvo. Različni odtenki lesa lahko s pravo kombinacijo keramike v beli, modri, zeleni ali kakšni malo temnejši barvi dopolnijo končni videz vaše kopalnice ali katerega koli drugega prostora v hiši.

Taki vzorci pri vseh slogih oblikovanja dajejo prostorom mehkobo in toplino, zato si lahko pri izbiri hladnejših tonov privoščimo malo več svobode, saj bo lesni vzorec dodal prostoru toplino in domačnost, ki je zaželena v domovih.

 

6. Naj vam bo udobno

Ko se odločimo za prenovo kopalnice, ponavadi razmišljamo tudi o tem, kako bi jo lahko naredili večjo, bolj odprto in bolj prostorno.

Nekateri se za preoblikovanje kopalnice odločijo ravno iz razloga, da se v stari kopalnici počutijo utesnjene in si želijo več prostora.

Z novimi možnostmi kopalniškega pohištva, lahko dosežemo več prostora za kopeli ali tuširanje.

Vsi si po dolgem in napornem dnevu zaslužimo kraj kamor se lahko umaknemo pred svetom, kraj, ki nas popolnoma sprosti. Ta kraj je lahko tudi Vaša kopalnica. Več prostora za sprostitev lahko poiščemo v veliki kadi ali pa v tušu, ki nam s stekleno steno daje občutek prostornosti in večjega področja za prhanje.


7. Asimetrična napredna ogledala

Asimetrična ogledala so bolj popularna kot kadarkoli prej. Kot smo že omenili, tehnologija v kopalnici napreduje in nič drugače ni z ogledali. Tehnološki razvoj na tem področju nas je pripeljal do ogledal na dotik, senzor gibanja, tehnologijo proti zameglitvi, do ogledal s USB polnilnimi postajami.

Ogledala Vam dajejo možnost, da ste kreativni in greste izven okvirjev konvencionalnega, ko gre za izbiro določenega stila Vaše kopalnice.

Najpomembnejša podrobnost pri ogledalih pa je seveda osvetlitev. Osvetlitev je razlog, zakaj so čedalje bolj priljubljena ogledala z vgrajenimi lučmi spredaj, saj moramo seveda gledati tudi na funkcionalnost, ter si zagotoviti najboljšo možno svetlobo.

 

8. Topla tla tudi pozimi: noge vam bodo hvaležne

V letnem času, ko temperature zunaj začnejo padati, si vsi želimo toplote v svojem domu. Nov par copat je res neke vrste rešitev za problem hladnih tal, vendar Vam se sedaj ponuja dolgoročna in po mnenju mnogih boljša rešitev. Talno ogrevanje!

Talno ogrevanje nam omogoča večje izkoristke energije, saj se prostor ogreva od tal navzgor, kar pomeni tudi manjšo porabo energentov.

Talni ogrevalni sistemi, pa ne samo, da nam zagotavljajo toploto, zmanjšujejo tudi raven hrupa pri hoji in možnosti za razvoj alergij na prah, saj ne proizvaja zračnih tokov, ki bi dvigali prah in s tem morebitno škodili zdravju stanovalcev.

Vse objave