Prijava na e-novice

Objave

Trendi v kopalnicah v letu 2018

Kopalnica je za večino ljudi postala nek poseben prostor, ki ni samo prostor za umivanje. Postalo je Vaše osebno zdravilišče, kjer se sprostite in razbremenite od celodnevnega stresa.

Ko obnavljate kopalnico, ne ustvarjate samo kopalni prostor ampak ustvarjate mesto, ko lahko pobegnete in ste v njej sami. Vsaka komponenta in vidik se morata združiti v cilj, hkrati pa tudi zadovoljiti praktične potrebe po kopanju.

Nekaj novitet in idej Vam podamo v naslednjih točkah.

Kopalnice – majhne ali velike?

Pri novogradnjah še vedno prevladujejo večje kopalnice. Ogromne masažne kadi, veliko prostora za omare in odlagalne površine. 

Pri obnovi starejših kopalnic še vedno prevladujejo manjše kopalnice in tukaj naj Vam izdamo nekaj majhnih skrivnost, da so majhne kopalnice lahko tudi udobne in ne utesnjujejo. Vsak centimeter je potrebno dobro izkoristiti. Bolj priljubljene bodo postale majhne kadi, manjša oblikovana stranišča in manjše enovito oblikovane umivalnike.

Drugi spremljevalci za manjše kopalnice vključujejo varčne tuše, več regal namesto velikih omare in velike plavajoče praznine za povečanje zaznavanja prostora. Majhne kopalnice so opremljene tudi s stenskimi vzorci ali zanimivimi tlemi,še posebno s takšnimi, ki povečujejo občutek prostora.

Stranišča postajajo visoka tehnologija

Japonska je že dolgo na vrhu kot vodilna država v visokotehnoloških straniščih. Tudi v gospodinjstvih so se začeli zanimati za visoko tehnologijo v svojih straniščih.

Visokotehnološki WC predstavlja ogrevanje sedala, avtomatsko odpiranje pokrovov in počasno zapiranje pokrova, nastavljiv sušilnik zraka itd. Zagotovo niste pomislili na funkcijo brezžičnega predvajanja glasb,ki se samodejno vklopi, ko je pokrov odprt. Ko se pokrov zapre se glasba izklopi. To je dobra alternativa za tiste, ki v kopalnico ne nosijo knjig in telefonov.

Ker je vsa ta tehnologija še vedno v povojih, se za tovrstno kopalniško opremo stranke še vedno ne odločajo v dovolj veliki meri, da bi spreminjali svoj obstoječi prodajni program.

Prednost pred visoko tehnologijo dajejo varčnost porabe vode in funkcionalnost z vidika higiene (npr. brez robna straniščna školjka z majhno porabo vode).

Domišljava osvetlitev

Kopalnica je običajno sestavljena iz omaric, pulta, pipe ter ostale kopalniške opreme. Sekundarno pa razmišljamo o ogledalih in razsvetljavi. Tako ogledalo kot razsvetljava imata pomembno funkcijo v kopalnici. Uporaba umetne razsvetljave strateško lahko postane svet razlike, zato ne samo, da kopalnica postane prostor svetlobe in zasije, hkrati zasijete tudi vi. 

Ne samo v slogu, tudi funkcionalno. 

Trendi v letu 2018 so posvečeni osvetljevanju. Za poudarjanje tega prostora se največkrat uporabljajo ustvarjalne tehnike osvetlitve, napeljave in zatemnitve, da ustvarijo sproščujoč občutek in razkošje.

Talno ogrevanje

Če ste si kupili par zelo toplih copat,da bi se izognili hladnemu občutku v nogah, medtem,ko ste v kopalnici, potem bi lahko razmislili, da bi bila zelo dobra naložba, da razmišljate o talnem gretju. Ko zunaj padejo temperature bi lahko vaša želja postala resničnost. Talno gretje se lahko uporablja z različnimi možnostmi talne obloge, npr. ploščice, beton, vinil in les. 

Hladne ploščice v kopalnicah se lahko s pomočjo talnega gretja spremenijo v lepo pomirjujoč in topel pod. 

Še vedno nevtralni slogi z organskim prizvokom

Bela, siva in topla rjava barvna paleta naredijo prostor moderen in eleganten. Nevtralni dekorji so zelo priljubljeni in ustvarjajo nežen in prijeten občutek v prostoru. V letu 2018 so nevtralne barve kopalnice še vedno zelo priljubljene. 

Za vaše dobro počutje obstaja neprecenljiva privlačnost z ekološkim in naravnim slogom. To je razlog zakaj nas privlačijo stare talne obloge. Bolj, ko je naravni občutek v kopalnici bolj je sproščeno.

Obstaja veliko ustvarjalnih načinov za združevanje nevtralnega sloga s sproščujočim (organskim) slogom. Steno lahko prekrijete v mozaik listov ploščic ali naravni motiv ozadja z naravo. Lahko pa tudi ozadje kombinirate z lesenim pridihom in dodajte dodatno svetlobo za boljši efekt.

Drzne stene in tla

V sodobni nevtralni kopalnici je poudarjena stenska iskrica, ki postavlja ogenj v prostoru. To je definicija osebnega sloga in značaja.

Z dodajanjem keramičnih ali porcelanastih grafičnih ploščic v prostor lahko ustvarimo krasen vpliv na tla v kopalnici.

Če načrtujete prenovo Vaše kopalnice ali gradite nov dom Vam lahko naslednje ideje dajo nov pogled na trende oblikovanja kopalnice in hkrati doseže Vašo ustvarjalnost. Vključite nekaj novitete v Vašo kopalnico in jo prilagodite svojim potrebam.

Vse objave